Nimes 2017 Sona Erdi.

20-22 Ocak 2017 tarihleri arasında Fransa’nın Nimes kentinde düzenlenen Dünya Okçuluk Salon 3. Ayak mücadelesi dün yapılan final atışları ile sona erdi.

Brady Ellison’un Olimpik Yay Erkek kategorisinde kendisine ait olan rekoru 599/600 puan ile yeniden kırması ile hızlı başlayan turnuvada skorlar oldukça yüksekti.

Olimpik Yay Erkek kategorisinde sıralamayı 599 puan ile rekor kırarak Brady Ellison alırken, ikinci ve üçüncülüğü 594 puan ile  Koreli Gye Dong Hyun ve Fransız Jean-Charles Valladont aldı.

Olimpik Yay Bayan kategorisinde değişen olmadı ve Koreli sporcular yine ilk 4 sırayı aldı. Dünya rekorunu geçen yıl Nimes’te kıran Park Sehui 591 puan ile birinci olurken, 589 puan ile Sim Yeji ikinci ve 586 puan ile Chan Hye Jin ise 3. oldu.

5 puan eksik ile 10. Sıraya kadar düşebileceğiniz kadar yüksek olan Makaralı Yay Erkek kategorisinde 598 puan ile “Mr. 300” lakaplı Mike Schloesser birinci olurken onu aynı puan ile Stephan Hansen onu takip etti. Üçüncü sırada ise 597 puanla Steve Anderson yer aldı.

Makaralı Yay Bayan kategorisinde sıralama turunda 591 puan ile İtalyan Irene Franchini birinci, Rus Natalia Avdeeva ve Elizaveta Koroleva 589 puan ile iki ve üçüncü sırada yer aldı.

Eleme turunda Olimpik Yay Erkek kategorisinde Brady Ellison’un hızını yarı finalde 6-5lik skorlarla kesen Oh Jin Hyek adını finale yazdırdı. İkinci sırabaşı olan Gye Dong Hyun’u çeyrek finalde yenerek önünü açan Fransız Jean-Charles Valladont ile final atan Oh Jin Hyek bu karşılaşmayı 4-6 skorla kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu. Bronz madalya mücadelesi ise Brady Ellison ve İngiliz Tom Hall ile oldu ve kendi deyimiyle "Kapalı salon yarışmalarında en fazla bronz madalya sahibi olan sporcuyum" diyen Brady Ellison yine 3. oldu.

Olimpik Yay Bayan kategorisinde seri başlarının hemen hemen hepsinin elendiği ve finali 4. Sıradaki Koreli Jin Yun ile 14. Sıradaki İtalyan Claudia Mandia’nın yaptığı elemenin doğasını hepimize gösteren bir yarışma oldu. Altın madalya mücadelesinde sıralamayı 14. Sırada bitiren Claudia Mandia beraberlik atışlarında rakibi Jin Hun’u 6-5 yenerek Nimes 2017 Olimpik Yay Bayan Şampiyonu oldu. Bronz madalya mücadelesinde ise sıralamayı 16. Sırada tamamlayan İngiliz Naomi Folkard rakibi Danimarkalı Randi Deng’i 6-2 yenerek 3. Sırayı kazandı.

Makaralı Yay Erkek kategorisinde eleme fobisi olan Mike Schloesser 1/8 mücadelesinde sıralamayı 17. Sırada bitiren Amerikalı Paul Tedford’a yenilerek turnuvaya veda etti. Altın madalya mücadelesinin Dejan Sitar ile Stephan Hansen arasında yapıldığı müsabakayı 148-145 skorla Hansen kazandı ve birinciliklerine Nimes 2017’yi de ekledi. Bronz madalya mücadelesi Fransız Jean Philippe Boulch, elemeler boyunca 148 puanın altına düşmeyen Amerikalı rakibi Dave Cousins’i normal atışları 145-145 biten mücadelede beraberlik atışları sonucu yenmeyi başardı.

Makaralı Yay Bayan kategorisinde ise sıralama turunu 24. Sırada tamamlayan Danimarkalı Tanja Jensen fırtınası esti. Tüm rakiplerini 146,5 ortalama puanla eleyen Tanja, finalde karşılaştığı sıralama turunu 2. Olarak tamamlayan Rus Natalia Avdeeva’yı 146-144 eleyerek altın madalyanın sahibi oldu. Bronz madalya mücadelesinde ise sırala turunu 20. Olarak tamamlasa da elemelerde kendini gösteren Sarah Sonnichsen Rus rakibi Mariia Vinogradova’yı 147-145 skorla yenerek 3. Olmayı başardı.


Toplu Sonuçlar:

Olimpik Yay Erkek:

1. Jean-Charles VALLADONT (Fransa)
2. OH Jin Hyek (G. Kore)
3. Brady ELLISON (ABD)

Olimpik Yay Bayan:

1. Claudia MANDIA (İtalya)
2. Jin Yun (G. Kore)
3. Naomi FOLKARD (İngiltere)
 
Olimpik Yay Genç Erkek:

1. Nicolas CAMBAKIDIS (Fransa)
2. Thomas  CHIRAULT (Fransa)
3. Thomas NAIRN  (İngiltere)

Olimpik Yay Genç Bayan:

1. Alyssia TROMANS-ANSELL (İngiltere)
2. Sanja TEVZ (Slovenya)
3. Kathrine HILLESTAD (Norveç)

Makaralı Yay Erkek:

1. Stephan Hansen (Danimarka)
2. Dejan Sitar (Slovenya)
3. Jean Philippe Boulch (Fransa)

Makaralı Yay Bayan:

1. Tanja Jensen (Danimarka)
2. Natalia Avdeeva (Rusya)
3. Sarah Sonnichsen (Danimarka)

Makaralı Yay Genç Erkek:

1. Manuel FESTI (İtalya)
2. Roy GREEN (ABD)
3. James HOWSE (İngiltere)

Makaralı Yay Genç Bayan:
1. Fernanda ZEPEDA (Meksika)
2. Elisa RONER (İtalya)
3. Evelien GROENEVELD (Hollanda)

SON HABERLER

Bozoklar 1. Geleneksel Okçuluk Yarışması Sonuçları

Bozoklar 1. Geleneksel Okçuluk Yarışması

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu olsun!

Bozoklardan Anadolu Fetih Kupası'nda 2 Madalya!

3. Germiyan Geleneksel Türk Oyunları Festivali toplu sonuçları.

TÜM HABERLER >>