Bozoklar Okçuluk İhtisas Spor Kulübü, tarihimizde tartışmasız bir yere sahip olan okçuluğu, günümüzde hak ettiği ve geçmişte taşıdığı değere kavuşturma misyonuyla kurulmuştur.
Çocuklar ve gençler için spor önemli.
Hem bedensel hem zihinsel hem de sosyal gelişim için...
Eğitim Kurumları’nın Ata Sporumuz olan OKÇULUK’a sahip çıkması çocuklarımıza yepyeni bir spor olanağı sunacaktır.
Bozoklar Okçuluk İhtisas Spor Kulübü öncülüğünde başlatılacak bu çalışma, tüm okullarda hızla yaygınlaşacak
ve ata sporumuz hak ettiği değere kavuşacaktır.
Okçuluğun Okullara Sağladığı Yararlar
Okçuluk okulunuza fark katar, okulunuz fark atar!*
Öğrencilerin konsantrasyonunu artırır, okul başarı ortalamasına katkı sağlar.
Öğrencinin genel davranış biçimine olumlu katkı sağlar, velilerin memnuniyetini artırır.
Öğrencinin okula bağlılığını artırır, aidiyet duygusunu güçlendirir. Dolayısıyla okul,
öğrenci ve veli arasında sürdürülebilir bir ilişki sağlar.
Okul ve öğrenciler için çok prestijli bir branşta mücadele etmenin ve dereceler
kazanmanın keyfini yaşatır.
* Özel okulların artması, rekabet ortamı yarattı. Öğrenciye sunulan farklılıklar, okullara artı değer katmaya başladı.
Hedefi öğrenmek, başarıyı da öğretecek!
Okçuluk, okullara ve özellikle gelişim dönemindeki çocuklara önemli faydalar sunuyor. Şimdi çocuklarımızla ilgili beklenti ve hayallerimiz için yeni bir adım atma zamanı. Okçuluğu onların yaşamına katmak ve geleceğe, ışıldayan, kendisine güvenen çocuklar kazandırmak için okçuluğu okullara taşımaya başlıyoruz.
Desteğinizle hedefe birlikte ulaşalım!
Okçuluk, başarıyı eğlenceli bir alışkanlığa dönüştürmek için ideal bir spor. Çünkü çocuklara, kendine bir hedef koymayı, hedefe konsantre olmayı, kendine güvenmeyi ve kendini geliştirmeyi öğretiyor. Sabırlı olmanın önemini, disiplinli olmanın yararlarını somut olarak görmelerini sağlıyor. Onları geleceğe hazırlıyor, kişilik gelişimlerine katkıda bulunuyor.
Çocuklarımızın daha iyi yetişmesi, daha aydınlık bir nesil anlamına geliyor. Ülkemizin yarınları olan çocuklarımızı daha iyi yetiştirerek, herkes için daha iyi bir gelecek oluşturmak mümkün. Okçuluğun çocuk gelişimine olan katkısı ve bir spor olarak yararları düşünüldüğünde, üzerinde durmak için sayısız nedenimiz olduğu bir kez daha anlaşılıyor.
Bu nedende hedefimiz, ata sporumuza yeniden eski değerini kazandırmak. Okçuluk sporunu yaygınlaştırarak, geçmişle gelecek arasında sağlam köprüler kurmak.
2012’de okçu Begül Löklüoğlu ile katıldığımız olimpiyatların gelecekteki şampiyonlarını bugünden yetiştirmek, görevimiz. Bu şampiyonlar aramızda, hatta belki de sizin okulunuzda!
Çocukları okçuluk sporu ile tanıştırmak için doğru yer okul, doğru zaman şimdi.
Hedef, eğlenerek gelişmek!
Okçuluk, başka hiç kimseye ihtiyaç duymadan iyi vakit geçirebilmeyi sağlar. Her şey, onların mutluluğu ve başarısı için; bedensel ve zihinsel gelişimi için. Her şey, geleceğe katacağımız değer için.
Hedef, odaklanmak!
Okçuluk, zihinsel sağlık gerektirir. Çocukların odaklanma ve dikkat eksikliği sorunları için ideal bir egzersizdir.
Hedef, bedensel gelişim!
Okçuluk, fiziksel güç gerektirir. Özellikle vücudun üst bölgesini önemli ölçüde geliştirerek şekillendirir. Vücuttaki denge ve koordinasyonu sağlamada da etkilidir.
Hedef, özgüven!
Okçuluk, zihinsel ve fiziksel özellikleri birleştirerek, etkili hale getirir. Hedef tahtasındaki sonuçlar ne olursa olsun, her okçu, her atışta, zihinsel bir yarışı kazanmış olmanın hazzını yaşar.
Hedef, dikkat!
Okçuluk, kullanılan ekipmanlar nedeniyle dikkatli olmayı gerektirir. Kullanıcıya kendine ve çevresine karşı özenli-dikkatli olmayı öğretir. Çocuklarımızı ata sporuyla tanıştırıyoruz. Geçmişle gelecek arasında sağlam köprüler inşa ediyoruz.
Çocukken kazanılan bu tür bilgiler, alışkanlık haline gelir.
Çocuklarımızı ata sporuyla tanıştırıyoruz. Geçmişle gelecek arasında sağlam köprüler inşa ediyoruz.
Hedef, sabretmeyi öğretmek!
Okçuluk, sabır gerektiren bir spordur. Çocuklara ve gençlere, sabretmenin sonunda elde edilecek kazanımları öğretmek için ideal bir uygulama alanıdır.
Hedef, sosyalleştirmek!
Okçuluk, her yaştan insanın ilgilenebileceği bir spordur. Yaş gibi, sosyal statü / ekonomik düzey vb. belirleyicilerden de uzaktır. Grup halinde yapılan okçuluk yarışları, ekip ruhunu geliştirir.
Hedef, engel tanımaz!
Okçuluk engel tanımaz. Hedefleyen insan için engel diye bir şey yoktur. Bedensel engelli de olsa, her çocuk, okçulukla ilgilenebilir. Görme engelliler dahi, bu sporu yapabilmektedir. Okçuluk sporu yapanlar, hayattaki engellerle olduğu gibi, bedensel engellerle de barışık olmayı öğrenir.
Okçuluk sporunu okullara taşıyoruz. Çocuklarımızı yepyeni bir aktivite ile tanıştırıyoruz.
Hedef, 365 gün spor!
Okçuluk, kapalı ve açık alanda yapılabilir. Bu nedenle mevsimsiz bir spordur. Yılın her günü, antrenman yapılabilir.
Hedef, ekonomik bir spor olanağı sunmak!
Okçuluk amatör olarak ilgilenildiğinde oldukça düşük maliyetlerle yapılabilecek bir spordur. Çocukların okçulukla profesyonel olarak da ilgilenmelerini teşvik etmek için kurumlarca yapılabilecek her türlü maddi ve teknik destek, okçuluğun yaygınlaşmasında etkin rol oynayacaktır.
Okçulukla ilgili merak edilen sorular ve cevapları
Okçuluk için özel bir alana ihtiyaç var mıdır?
Okçuluk, hem açık hem de kapalı alanda gerçekleştirilebilen bir spor dalıdır. Mevcut bir spor alanında/salonunda ya da okul yönetimi tarafından belirlenecek boş bir yerde yapılacak basit düzenlemelerle gerçekleştirilebilir. Küçük mekânlar (örn. boş bir sınıf ) başlangıç eğitimi için yeterli olabilmektedir.
Okullar için okçuluk pahalı bir spor mudur?
Tahmin edilenden çok daha düşük maliyetlerle, çok sayıda çocuğu uzun yıllar yetiştirebilecek ekipman hazırlanabilir ve amatör okçuluk eğitimi gerçekleştirilebilir. Kişi başı başlangıç maliyetlerinin düşük olduğu sporlardan biri olan okçulukta, bireysel veya kulüp bazında ilerleme gösterildiği takdirde destek ve sponsorluk gibi birçok seçenek yer almaktadır.
Beden eğitimi öğretmenlerimiz okçuluk eğitimi verebilir mi?
Başlangıç eğitimleri için, Bozoklar Okçuluk İhtisas Spor Kulübü ve Türkiye Okçuluk Federasyonu işbirliği ile hazırlanan eğitim kitapçığı yeterli olacaktır. Beden eğitimi öğretmenlerimizin, federasyonumuz tarafından belirli zamanlarda düzenlenen eğitici sertifikası programlarına katılmaları gerekmektedir.
Okçuluk hangi yaş grubundaki çocuklara hitap eder?
Normal şartlarda kız çocuklar 9, erkek çocuklarsa 10 yaşından itibaren okçuluğa başlayabilir. Fiziksel ve ruhsal yeterliliğe sahip olan çocuklarımız genellemenin dışında tutulmakta, daha erken yaşta ‘yay ve okla’ tanışabilmektedir.
Birlikte ne yapabiliriz?
Okçuluk dünyasında eğitimci kimliği ile bilinen Bozoklar Okçuluk İhtisas Spor Kulübü, çok sayıda eğitim kurumuyla birlikte çalışmaktadır. İş birliği her okulun beklenti ve ihtiyaçlarına göre şekillendirilmektedir.
Bozoklar Okçuluk İhtisas Spor Kulübü aşağıda adı geçen aktiviteler için okulunuza ulaşabilir, okulunuzu misafir edebilir ve sizlere sınırsız sayıda ekipman & eğitmen desteği verebilir.
> Seçmeli dersler
> Tatil aktiviteleri
> Okçuluk kulüpleri ve kulüp dersleri
> Okçuluk seminerleri
Okçuluğu okullara; okulları atış sahalarına taşıyoruz. Tarihi sporumuzla, geleceği ideallerimize yaklaştırıyoruz. Hedefimiz, okçuluğu çocuklarımızın yaşamına katmak. Topluma, sağlıklı, mutlu, güvenli çocuklar kazandırmak.
Bu hedef hepimizin.